Make your own free website on Tripod.com

Porky Pig was de allereerste Looney Tunes. Hij verscheen voor het eerst in 1935 in het filmpje I Haven't Got a Hat.Dus was hij in het begin ook de ster van elk filmpje. En omdat hij de ster was, knipoogde hij aan het eind van elk filmpje naar het publiek: Th-th-that's all folks!

Ook al was Porky de eerste Looney Tune, hij stond al snel niet meer als enige 'in the picture'. Eerst kreeg hij een vriendinnetje, Petunia. En niet lang daarna kwamen ook Bugs Bunny en Daffy Duck erbij. Natuurlijk speelden zij eerst maar een klein rolletje. Want Porky was de ster. Maar al snel werden Bugs en Daffy minstens zo populair als hem. En zo ging het steeds vaker: Speedy kwam erbij en Tweety en Sylvester...

Eigenlijk werden al die nieuwe Looney Tunes nog veel bekender dan Porky zelf. Je zou het bijna zielig voor hem gaan vinden. Maar dat vindt hij zelf mooi niet. Hij vind het juist gezellig, al die vriendjes. Bovendien beleeft hij door hen allerlei spannende avonturen! Want eigenlijk is Porky van zichzelf niet zo wild - hij zit ook graag thuis met zijn pantoffeltjes aan. Dus vind hij het juist wel leuk dat al die anderen wat meer leven in de brouwerij hebben gebracht.

Heb je er eentje of meer gevonden? Fijn dat je mij iets laat weten.

   

                     Andere beroemde varkens: met... 
Piglet    Miss Piggy        Peppa Pig        Pumbaah         Babe        De drie biggetjes        Willbur