Make your own free website on Tripod.com
Miss Piggy is een personage uit de Muppets.

Het vrouwelijke varkentje Piggy begon als personage in de Muppet show (televisieserie), en ontwikkelde zich als een van de belangrijkste figuren in de serie.

Ze is een varken die er absoluut van overtuigd is dat ze is bestemd om een grote ster te worden en niets in haar weg zal staan. Dit laat ze blijken door Kermit de Kikker zo nu en dan eens een stukje te laten vliegen. Ze kan Kermit soms ook hartstochtelijk kussen, al is dat tegen zijn zin.

In de film The Muppets Take Manhattan over en met de muppets verandert het karakter van Kermit en Piggy, en trouwen ze.

Het gezelschapdiertje van Miss Piggy heet Foo-Foo. Miss Piggy wordt sinds kort ook geacepteerd als woord in de Van Dale.

Trivia

Er wordt beweerd dat Jim Henson Miss Piggy heeft gebaseerd op de Amerikaanse actrice Loretta Swit. Loretta Swit (4 november 1937) is een Amerikaans actrice.
Ze werd vooral bekend door haar rol als Majoor Margaret Houlihan alias Hot Lips in de televisieserie M*A*S*H.

Richard Frank Oznowicz is de poppenspeler en stem achter Miss Piggy. Hij werd geboren in Hereford, Engeland in 1944 en hij verhuisde naar de Verenigde Staten toen hij 6 was omdat zijn vader Europa te klein vond. Van kleins af trad hij de voetstappen van zijn ouders en begon als amateur poppenspeler. Het was op een poppenbeurs in 1961 dat de 17-jarige Oz Jim Henson ontmoette - de man die een grote invloed zou hebben op zijn carierre.

Oz werkte eerst in het Anerikaanse Sesamstraat als Bert en Koekiemonster. Uiteindelijk evolueerde dit naar The Muppet Show waar Frank vele figuren tot leven bracht zoals  Fozzie Bear, Animal, de handen van de Zweedse kok (Henson deed het hoofd en de stem zelf) en, last but not least Miss Piggy.
Later speelde hij ook mee in 'The dark crystal', 'The Muppets take Mahanttan'. Hij deed meein alle vijf films van Star Wars. In drie van de vijf delen als poppenspeler Ún stem van Yoda. Tot digitale effecten het uitzicht van de volgen de film al of niet verbeterden (afhankelijk van je eigen mening).

Heb je er eentje of meer gevonden? Fijn dat je mij iets laat weten.

   

Andere beroemde varkens: met... 
Piglet        Peppa Pig        Pumbaah        Porky Pig        Babe        De drie biggetjes        Willbur